top of page
Search
Writer's pictureVladimir Pejić

Ispod 50 grama i bez "rupica" - White Shark Graphene!

Danas na testu jedan malo više budžetski, a opet i gejmerski miš koji mi je nedavno stigao od White Sharka, a ovaj na primer kombinuje izuzetno malu masu od svega 47 grama, sa prilično solidnim prekidačima i jednim sasvim okej senzorom - reč je o White Shark Graphene modelu, a test gledate u nastavku.


Pretpostavljam da će vam se ovaj miš jako svideti jer pogledajte - nema rupica nigde, Dakle moguće je napraviti ga super lakim ali i totalno zatvorenim u isto vreme, i gledajući neke aktuelne trendove rupice definitivno odlaze u istoriju sa novim 2024 modelima.



Ovaj miš za razliku od Naginata modela i Taiko headseta - te recenzije su vam već dostupne - ne pripada Premium Line seriji proizvoda, pa na kutiji odmah možete zapaziti i da ima garanciju od 3 godine npr.


White Shark i ovaj Graphene model pakuje vrlo slično kao i većinu ostalih proizvoda iz ponude, dobijate dakle miš, garanciju i njihov standardni stiker koji vas vodi na specijalnu sekciju sajta, pa čekirajte o čemu je tačno reč.


E sad, jedna stvar vezana za ovaj miš je što sam ja gledajući tačno duplo nižu cenu u odnosu na npr Naginata model, imao i nešto niža očekivanja, ali moram priznati da me je ovaj model ipak poprilično iznenadio sa nekim stvarima.


Pre svega konstrukcija miša je izuzetno čvrsta i stabilna, očekivao sam da se koristi jako tanka plastika zbog same mase, pa da će se i čitav miš uvijati pod malo jačim pritiskom, ali to se jednostavno ovde ne dešava - dakle prvi plus za ovaj model.


Druga stvar dizajn - tako jednostavan ali tako efektan, pritom ovo je malo čak i povišen miš, pogotovo u odnosu na Naginata model. Više kao neka claw grip varijanta miša ili čak za fingertip stil korišćenja. Bočni tasteri su takođe na nešto višoj lokaciji, ali vrlo pristupačni i što je još bolje oblik im je različit pa ćete ih bez problema razaznati čak i na slepo. Imaju malo duži hod ali su vrlo prijatni za upotrebu, nema one gnjecavosti kao kod većine miševa ove cene.


Glavni tasteri su opremljeni Huano prekidačima, koji su deklarisani na oko 20M aktuacija i ovde mi se dopada to što su potpuno drugačiji u odnosu na one na Naginata modelu, ovi imaju malo duži hod i vrlo jasan klik osećaj. Još jedna pohvala ide i za točkić koji ima odličnu teksturu i samim tim omogućava odličan skrol osećaj i vrlo dobru preciznost kada ga koristite.


Naravno iznenađenjima nema kraja, jer ako miš okrenem na drugu stranu, ponovo primećujem nešto sjajno a to su ovi gigantski klizači i ovo mi se jako dopada, jer korisniku ipak donosi određenu slobodu upotrebe na malo većoj lepezi podloga. Nećete morati juriti neke specijalizovane podloge kako bi što bolje iskoristili sam miš.



Lokacija DPI prekidača je koliko sam primetio uvek malo na udaru kritike kada je isti smešten ispod miša, ja nemam neki veliki problem sa tim, ali podelite neka vaša mišljenja u komentarima, da vidimo ko je za a ko protiv ovakvog rešenja i zbog čega ako vam nije teško da napišete.


Tu je odmah smešten i senzor naravno i ovo je prva stvar koja je na ovom mišu u takoreći nešto nižoj klasi, barem u odnosu na sve ostalo što sam dosad video ovde. Pixart-ov 3327 sa nativnom 6000 dpi rezolucijom, mogućnostima praćenja pokreta od 220IPS-a i detekciji svega toga pri silama od maksimalno 30G - dakle prilično prosečne brojke. White Shark vam još dodatno kroz sam softver nudi mogućnosti interpolacije do 12000 dpi rezolucije, ali mislim da će većini korisnika ipak biti bolje da se drže ovih nativnih rezolucija.


Dakle senzor ga smešta u neku kežual gaming klasu proizvoda, za korisnike koji možda više vole RPG naslove i nisu baš u nekom šuterskom fazonu, ali i to je sasvim OK jer baš White Shark ima pregršt modela za svaku varijantu igrača.


Miš je generalno zbog svoje visine dosta prijatan za svakodnevno korišćenje, i onda s vremena na vreme i neki lagani gaming - Dragons Dogma 2, Baldur`s Gate 3 i slično. Mislim da će oni zahtevniji korisnici ipak birati neki od jačih modela iz ponude, ali kao što rekoh nemaju svi korisnici jednake zahteve, nekome jednostavno ne treba ništa bolje od jednog ovakvog miša.


Ono što je najbolje u svemu tome je svakako izuzetno povoljna cena, koju kad vidite mislim da nećete nešto puno ni razmišljati oko specifikacija, jer je ono najvažnije ovde - dakle ergonomija, masa i kvalitet izrade na nivou proizvoda sa značajno višim cenama. A dodatni plus je to što nema rupica. Tako da i ovaj miš od mene ima punu preporuku za nabavku i zlatnu medalju za sve što sam ovde video i zapazio tokom testiranja!



1 view0 comments

Comentarios


bottom of page