top of page
Search
  • Writer's pictureVladimir Pejić

ASUS ZenBeam L2 projektor na testu!

Moram priznati ovo je jedno vrlo interesantno parče hardvera i meni barem predstavlja veliki skok u odnosu na prethodno testirani Benq model, pre par godina, koji je imao 800x480 rezoluciju i možda polovinu deklarisanog osvetljenja ovog modela, za tek 150ak evra manje.





A cena je zaista paprena, lansiran je za oko 900€, trenutno ide za oko 780-800€ na EU akcijama i ovo ga momentalno stavlja u specifičnu kategoriju kada je demografije kojoj je namenjen u pitanju - dakle samo nekome ko tih 800€ neće ni osetiti, da ih da za ovako nešto.


Ono što u praksi nisam nikako primetio je da je slika bilo kako detaljnija kada se rezolucija spušta sa 4K na 1080p, jer izgleda baš kao 1080p. To čak i jeste pozitivno, jer bez nekog downscale algoritma slika u takvim situacijama zna čak biti i mutna zbog previše informacija, a ovde to nije slučaj.


Rasveta od 960 ANSI lumena je OK za vrlo, ali vrlo zamračenu prostoriju ili eventualno kampovanje, čim postoji makar i malo dnevnog svetla to itekako utiče na vidljivost. Iz mog iskustva na veličini od oko 40ak inča slika zaista izgleda savršeno, ali ako projketor udaljite do npr razdaljine za 100 inčni prikaz onda vidite logičnu degradaciju.


Interfejs je lak za upotrebu, projektor će sva podešavanja uraditi automatski, ali imate i manuelno podešavanje na raspolaganju za sve opcije. Jedina stvar koja mi se nikako nije dopala je zvuk - razlog harman/kardon logo koji momentalno podiže očekivanja - međutim dobija se zvuk koji je mrvicu bolji od onog na prosečnom laptopu.



Dakle ponovo imamo jedan proizvod koji cilja na jako mali procenat kupaca, sa zaista ekstremno visokom cenom, mada ovo je relativno jer su brendirani protabilni projektori i inače veoma skupi, koji će vas zadovoljiti prikazom slike i portabilnošću, ali vas neće baš oduvati kvalitetom zvuka. Od mene dobija Srebrnu medalju.



5 views0 comments

©2021 by Vladimir Pejić. Proudly created with Wix.com

bottom of page